Kjøpe bil med dårlig økonomi – ikke lett

Bil

Noe av det aller morsomste man kan kjøpe seg er en bil. Det finnes så utrolig mange kule biler å kjøpe. Når man begynner å se på hva som passer må man starte med de virkelig gamle bilene å tenke på om det passer deg å kjøre rundt i en skikkelig veteran eller om det er bedre å kjøpe seg en helt ny bil. De fleste veteranbilene har skikkelig sjel. De er vakre og de gir en vakker lyd. Biler som ble produsert på 1980 og 1990 tallet er det verre med. Disse er ikke de vakreste. Liker du ikke eldre biler er det mye å velge mellom innenfor nye biler. Her kommer elektronikken inn og du kan nå få biler som parkerer for deg, har kamera og sensorer slik at du slipper å være så redd for at noe skal skje med bilen din, da det meste kan kontrolleres av ganske gode datamaskiner.

Billån

Når du er på jakt etter en bil så trenger du et lån. Du bør derfor starte med å lete etter billån. De aller fleste banker tilbyr et billån. Det er ikke noe stort problem å finne billånet, men det skal jo være et lån som passer deg og et lån som virker for deg. Hva som passer deg best avhenger veldig av hvor mye lånet koster, men sikkert også hvor du kjøper bilen. De fleste som selger biler kan også tilby billån. Det er en del av pakka. Mange vil helst også selge billån med bilen da forhandler for en provisjon av lånet som kommer med bilen. Går du inn til en Ford forhandler eller en annen forhandler som selger bil vil nok denne forhandleren ikke tjene stort på selve bilsalget, men han vil tjene penger på billånet hvis du ønsker det og han vil også tjene penger å at du har bil. Når du har bil så må den fikses. Hver gang du tar med deg bilen på verksted koster det fort ganske mye penger. Ingen ting er gratis.

Hvor skal man starte?

Når du først har bestemt deg for å finne drømmebilen kan det være greit å starte med lånet. Har du ikke penger til å kjøpe bilen med 100% kontanter så er det viktig at du får finansiert kjøpet. Det kan du gjøre ved å finne lånet selv eller la noen andre gjøre dette for deg. Du kan sjekke en sammenligningstjeneste slik at du får det billånet som er billigst. Det kan også være greit å sjekke om långiver ønsker pant i bilen eller om de ikke bryr seg om akkurat dette. Pant kan være noe som du vil gi eller noe som du kanskje vil unngå. Det er ikke noe stor forskjell i å gi eller ikke for deg som kjøper. Tar banken pant vil de være litt mer aktiv i prosessen. Det er det eneste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *